Haber

Kırklareli’nde Batı Mısır Kök Kurdu Zararlısı ile Mücadele Başladı

Kırklareli’nde görülen ‘batı mısır kök kurdu’ zararlısına karşı çalışma başlatıldı.

Batı mısır kök kurdu olarak bilinen bu çöpçü, özellikle mısır ve diğer tahıl mahsullerinde büyük hasara neden olur. Larvalarının tahıl yapılarına zarar verme yeteneği nedeniyle önemli bir tarım zararlısı olan bu ilaç, sıklıkla bitkinin gövdesine tünel açar ve bu, mahsul veriminin düşmesine veya bitkinin tamamen ölmesine neden olur.

Birçok alan, haşere popülasyonlarını kontrol etmek için kimyasal böcek ilaçları ve biyolojik kontrol yöntemleri kullanır. Son yıllarda, bu israf türü, özellikle Afrika ve Asya’daki yerel çiftçi toplulukları üzerinde büyük bir etkiye sahipken, uluslararası araştırmacılar ve politika yapıcılar bunu ciddi bir gıda güvenliği sorunu olarak ele alıyor. Bu haşerenin Kırklareli’nde görülmesi üzerine kısa sürede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne haber verilerek, can kaybı için çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, teknik elemanın sahada yaptığı çalışmalarla üreticiye gerekli uyarıları yaptığını, üreticilerin bu konuya hassasiyetle yaklaşmasının analiz açısından sevindirici olduğunu belirtti. Aksoy, açıklamalarına şöyle devam etti: “İlimizde de görülen ‘batı mısır kök kurdu’ zararlısı için 24 Temmuz 2023-31 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında kullanılmak üzere Beslenme ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce kesintili kullanım izin belgesi alınmıştır. , ve Bitki Koruma İşleri Veritabanında yayınlanmıştır.Mısır kurdu zararı ve böcek popülasyon yoğunluğunun görüldüğü tarlalarda ilaçlama yapılması tavsiye edilir.Dönemsiz tavsiye için uygun görülen faktörler 25 gram/litre Deltamethrin, 50 gram/litre Lambda cyhalothrin’dir. 250 gram/litre sipermetrin” dedi. – KIRKLARELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu