Nikola Tesla’nın Olağanüstü Görüşleri
Alternatif akımı icat eden dahi Nikola Tesla En çok bu icadıyla tanınmasına rağmen daha birçok icada imza atmış bir kişidir. Söyledikleri kayıt dışı, hala teori düzeyinde, insanların bugün ‘Devletler’ kullandığı. gizemliHatta projeler var.
Ancak icatlarıyla adından söz ettiren kişinin kusurları yok muydu? Elbette oldu, hepimiz insanız; Yapsan bile hata yaparsın. Ve ne dediler: Edison, ampulü icat etmemenin 100 yolunu buldu.
Fakat kısaca bahsedeceğimiz Nikola Tesla’nın hataları sıradan bir insan seviyesinde değil. Ama bir dahi böyle hatalar yapabilir.
Tesla, Einstein’a karşıydı. Hatta tabiri caizse ‘Görelilik Kavramı’ndan nefret ediyordu.
İşte Tesla’nın Görelilik Kavramı ile ilgili kendi sözleri: “Görelilik, insanların kral sandığı mor giysili bir dilenci hakkındadır. Somut olmadığı için uzayın bükülemeyeceğini savunuyorum.
Bu görüş ilk ama son değil. Kendi Einstein’ı hiç sevmiyordu.Yazımızın ilerleyen bölümlerinde daha fazlasını fark edeceksiniz.
Dahi mucit, beyninin ışık hızından daha hızlı işlem yapabileceğine inanıyordu.
Belki de Tesla’nın en saçma niyet bu. İnsanlığa süper icatlar sunan beyninin ışık hızından daha hızlı işlem yapabileceğine inanıyordu.
Aslında bu niyetinin arkasında yatan sebep, Relativite Kavramını reddetmesinin de sebebidir. Akrep takımyıldızındaki en parlak yıldız olan Tesla’nın, evrenin hız sınırından 50 kat daha hızlı hareket ettiği düşünülüyor. Antares’ten gelen kozmik ışını ölçtüğünü sanıyordu..
Ancak bu kozmik ışın, ışık yüzünden daha hızlıydı. Tesla ölçebileceğini düşündüğü için beyninin ışık hızından daha hızlı olduğunu düşündü. (Işık hızı = Saniyede ~300.000 kilometre)
Elektronların varlığını inkar etti: ‘Elektronist’ diyebilir miyiz?
Aslında keşifleri ve icatları neredeyse tamamen elektrikle ilgili olan bir bilim adamının elektronlara inanmaması oldukça komiktir. Bu değil 19. ve 20. yüzyıllardan bahsediyoruz., anlayışlı olmalısın
Bilmiyorsanız hızlıca bilgi verelim: Elektrik, elektronların bir iletkenden geçmesine verilen isimdir. Ama dediğimiz gibi Tesla elektronlara inanmıyordu. kendisi, Evrendeki en küçük elementin atomlar olduğunu düşündü. . Yine de, dünyanın geri kalanının çoğu o sırada böyle düşündü.
Tesla’ya göre elektronlar var olsa bile ancak tam yerçekiminde var olabilirlerdi. 19. yüzyılda yaygınlaşan bir teoridir, “’ eter elektrik akımını iletir ‘ teorisini savundu. Bu teoriye kısaca bir göz atalım.
Bu teoriye göre Eter, ışık ve diğer boyuna ve enine Elektromanyetik dalgaları tüm dünyaya yayan ortamdır. . Yani evrenimizin enerjiyi dalgalar halinde ileten ve minik taneciklerden oluşan dokusudur. Adını Yunan mitolojisinden almıştır’ parlak gökyüzünün görüntüsüolan ” eterdan alır.
Nikola Tesla atomun bölünemeyeceğini düşündü
Elektronların var olmadığına olan inancından dolayı Tesla tartışmalı bir şekilde Atomun bölünebileceğine de inanmıyordu. Çünkü atom yapılana kadar insanlar atomun en küçük yapı taşı olduğunu ve bölünemeyeceğini savunmuşlardı. İşte Tesla’nın atom hakkında tam olarak söylediği şey:
“Atom gücü fikri bir yanılsamadır, ancak zihinleri o kadar güçlü bir şekilde ele geçirmiştir ki, 25 yıl boyunca bu fikre karşı çıkılmasına rağmen hala gerçekleştirilebileceğine inananlar vardır. 1896’daki deneylerimde atomları parçaladım. en uygun icatlarımdan biri olduğunu düşündüğüm yüksek potansiyelli bir vakum tüpüyle. .
4.000.000 ila 18.000.000 volt arasında değişen basınçlarla çalıştırdım. son zamanlarda 50.000.000 voltBüyük bilimsel değeri olan birçok sonuç üretecek bir cihaz tasarladım.
“Fakat atom enerjisine gelince, deneysel gözlemlerim fisyon sürecinin, mevcut teorilerden beklenebileceği gibi, böyle bir enerjinin açığa çıkamayacağını gösterdi.“
Daha sonra 1932’de Londra’da John Cockroft ve Ernest Walton Dünya’da ilk kez dünya adını taşıyan iki bilim adamı atomu parçalamayı başardı. daha sonrasında Einstein’ın, Tesla’nın ‘maruz bırakılamaz’Söylediği güçle neler yaptığını hepimiz biliyoruz…
Son ve en garip: Tesla bir güvercine aşıktı
Tesla’nın en tuhaf özelliği sona sakladık ( evet bu onun fikri değil), bir güvercine aşık oldu . Tesla yaşamının son dönemlerinde garip diyebileceğimiz birçok olay yaşadı, bu da onlardan biri. Güvercin sevgisini şöyle anlatır:
“Bir erkeğin bir kadını sevdiği gibi ben o güvercini sevdim ve o da beni sevdi. O yanımda olduğu sürece hayatımın bir amacı vardı.”
Çok fazla detaya girmek istemediğimiz bir aşk olsa gerek. Son olarak Nikola Tesla’nın burada bahsettiğimiz yanlış görüş ve fikirlerinin kendisine ait olmadığını söylemeliyiz. 19. ve 20. yüzyılın en büyük dahilerinden biriydi.her zamanki gibi değişmiyor…
sapancahaber.xyz