Yaşam

İznik Yaban Mersini Festivali’ne büyük ilgi

İznik Belediyesi’nin konut sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yaban Mersini Festivali’ne katılım yoğun oldu.

İznik’in Çandarlı İlçesi son yıllarda artan yaban mersini üretimi ile dikkat çekerken, her yıl artan üretim, bölgeyi meyvenin merkezi haline getirdi. İznik Belediyesi’nde yaban mersini ve yörenin tanıtımı için üçüncü kez şenlik düzenlendi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Recai Karal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arif Bayrak, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İl ile siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, akademisyenler, yerli ve yabancı çok sayıda konuk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Çandarlı Mahalle Muhtarı Ömer Yavuz yaptı. “Bugün burada bulunmanız bize güç verdi. İki dönüm arazide başladığımız yaban mersini ekimi bugün yüzlerce dönüme ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Recai Karal, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ve TKDK İl Koordinatörü Bilal Tunç selamlarını iletti.

USTA “HER YIL BÜYÜYEN ORGANİZASYON”

Etkinlikte bir konuşma yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İznik Belediyemiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte üçüncüsünü düzenlediğimiz ve her yıl katlanarak büyüyen Maviyemiş Festivali’ne hepinizi bekliyoruz” dedi. Candarlı Genel Müdürlük bu keyifli ortamda. İznik’in her bölgesi gerçekten harika. İznik’te yaşamanın ve nefes almanın bedelini hepimiz bilmeliyiz. Doğası, havası ve kırsal turizmde artan potansiyeli ile Çandarlı ve çevresi her geçen gün ilgi odağı haline gelmektedir. Bugün hep bu nimetlerden biri olan Yaban Mersini Festivali’nin içindeyiz. Yaban mersini, doğanın bize sunduğu harika bir meyvedir. Bu nedenle beslenme uzmanları tarafından harika bir besin olarak kabul edilmektedir. Böyle bir meyvenin bölgemize getirdiği katma değer bizleri ve insanımızı memnun etmektedir. Bu festivalde, doğanın bize sunduğu nimetlere şükretmek ve onları korumak için değerli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte doğanın istikrarını koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmalıyız. Son olarak bu keyifli etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen kurumlara, muhtarımıza, yapımcılarımıza ve tüm organizasyonlarımızın başarılı olması için canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından İznik Belediyesi Mehter Takımı eşsiz ezgileri ile konuklara coşkulu dakikalar yaşattı. Orhangazi Batum Derneği folklor ekipleri gösterilerini sundu. Akabinde ise en keyifli yaban mersini seçimi gerçekleşti. Seçimde heyet 10 bahçeden toplanan yaban mersinlerini puanlayarak ilk üçe girenleri belirledi. Bahçede dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İznik Belediyesi tarafından programa katılan herkese etkinliğe özel hazırlanan yaban mersinli dondurma ve kavrulmuş pilav ikram edildi. Program hasat etkinliği ile sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu